3. PROLJETNA MARENDA

Na inicijativu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, već treću godinu zaredom Srednja škola Ambroza Haračića 18. ožujka 2016. godine obilježila je početak proljeća ‘Proljetnom marendom’.

1610010_10154058664889275_903046485295561626_n

Tijekom velikog odmora na terasi Srednje škole, učenici prvog, drugog i trećeg razreda ugostiteljske struke, zajedno sa svojim nastavnicima Ivanom Lukićem i Nenadom Kraljićem, pripremili su zdravu marendu za svojih tristotinjak kolega učenika.

Proljetnu marendu otvorio je gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli koji je istaknuo važnost ugostiteljske struke u razvoju lošinjskog turizma te zahvalio svima koji su doprinijeli da ova proljetna marenda bude uspješna.

Doručak je bio raznovrstan, sastojao se od hladnih, toplih i slatkih jela. Od hladnih jela ponuđene su tri vrste otvorenih sendviča (kozice, sir, šunka, vegetarijanski sendviči), marinirano povrće na žaru te salata od peradi s povrćem, tjesteninom i narančom. Od toplih jela ponuđen je rižoto od povrća i gljiva, tjestenina s tunjevinom i slanutkom, ovčji žgvacet s fužima i lošinjskim aromatičnim biljem te gulaš od creske divljači s rajčicom i tjesteninom.. Slatki jelovnik sastojao se od savijača sa sirom, jabukama i višnjama, voćnih ražnjića i dekorativne košare s voćem.

Ideja je da učenici, zajedno sa svojim mentorima, sudjeluju u sastavljanju jelovnika te u pripremi i podjeli jela, s ciljem da nauče normative u spravljanju zdravih i nutritivno vrijednih obroka.

10583796_10154058664384275_4382769970798494214_n

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja i Jadrankom Hotels & Villas, pripremanju proljetne marende pridonijeli su i lošinjski kuhari Adrijano Nikolić, Tiziano Ciccarone te Milanka Poldan, a o tome kako bi sve na vrijeme bilo pripremljeno brinuli su i bivši učenici Dinko Lekić i Sandi Cvijić. U organizaciji su pripomogli i sponzori: Lovačko društvo „Kamenjarka“ , Fredi Baumgartner – bistro „Leut“, Lovačko društvo „Halmac“ – Nerezine , OPG – Vinko Mužić, OPG – Sandro Tarabokia i Mladen Kuljanić.